Idag åkte Per Morberg fram igen, har ju en flaska kvar av hans nylanserade vin och den måste ju drickas upp. Det smakade väldigt bra till lite starkare
mat som det blev ikväll. Vinet rundade av den starka eftersmaken i munnen och passade bra till den rökiga smaken som fläsket ger i grytan.
Jag har gått och längtat efter denna kvällen hela dagen då det varit väldigt intesivt vartenda helg under en lång tid. Men vilan blir inte lång, i mon nalkas det först barnkalas hos bästa vännens son följt av tjejfest igen med liveband och lite annat kul för just tjejer.
Ser fram emot detta! ;)
800 g fläskfilé
200 g champinjoner
200 g rökt sidfläsk
2 gula lökar
smör
smör
3 dl steksky
3 dl grädde
1-2 tsk sambal oelek
1/2 dl kinesisk soja
salt
peppar
socker
Grytan
Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor. Salta o peppra och bryn i smör.
Koka ur stekskyn med vatten.
Skär fläsket i stavar och fräs i en stekpanna.
Skiva champinjoner och lök. Fräs var för sig i smör.
Häll sedan över allt i en stor gryta.
Sätt ugnen på 200 grader
Koka upp stekskyn och tillsätt grädde, soja, sambal oelek och smaka av med ev. salt och lite socker. Red med mjöl och vatten och sjud ca 10 min.
Häll sedan såsen över kött och övriga ingredienser i den stora grytan.
Låt sjuda under tiden potatisen steks i ugn.
Skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor.
Lägg på en plåt och häll över olivolja.
Vänd potatisen i olja och stek ca 20 min i ugnen.
Vänd potatisen några gånger under tiden den steks.
Isbergssallad
gurka
5 cm purjolök
Dressing
1 msk rapsolja
1 tsk vit balsamvinäger
salt
peppar
Blanda olja och vinäger i en salladsskål. Salta och peppra.
Tillsätt hackad purjolök och låt stå och dra sig i dressingen.
Skär salladen och skölj i vatten.
Slunga bort vattnet i en sil eller allra helst i en salladsslunga.
Häll i hackad sallad och skivad gurka precis innan servering för att den ska hålla sig krispig och fräsch.
Tillsätt hackad purjolök och låt stå och dra sig i dressingen.
Skär salladen och skölj i vatten.
Slunga bort vattnet i en sil eller allra helst i en salladsslunga.
Häll i hackad sallad och skivad gurka precis innan servering för att den ska hålla sig krispig och fräsch.
Bon Apetit!
Nu ska jag sjunka ner i soffan med mitt glas Per Morberg och se
"The girl with the dragon tattoo"
Ha en skön helg där ute!!
Mums! Ser riktigt gott ut! :) dags att göra en ny beställning på herr morberg kanske? Hehe
SvaraRaderadetta var mycket gott (y)
SvaraRadera