Igår kväll hade jag tea-party i Linas Kök och jag bakade helt underbart goda havrescones. :-P Jag älskar scones, framför allt dom jag brukar äta när vi är i USA och reser. Dom är alltid så fluffiga och saftiga. Våra scones här hemma tycker jag oftast är för torra och det växer nästan i munnen när man äter dom. Hemligheten i saftiga scones är ägg. Med ägg blir dom fluffiga och saftiga. Detta receptet såg jag i en Lidl tidning men receptet innehöll faktiskt inte ägg så jag gjorde min egna variant och tillsatte ägg vilket gjorde dom precis så där goda som jag vill ha dem. Om ni någon gång fikat på Espresso House och smakat deras scones, så är dessa väldigt lika deras. Är du lika tokig i scones som jag är så ska du även testa mina American Biquits. Besök även Linas Kök och hyr mig som kock för en kväll.
Ingredienser till 8 scones
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl havregryn
- 3 tsk bakpulver
- 1 dl socker
- 1/2 tsk salt
- 120 g smör
- 1,5 dl vaniljyoghurt
- 2 ägg
- Sätt ugnen på 210 grader.
- Mixa alla torra ingredienser tillsammans med smöret i en matberedare.
- Vispa ihop yoghurt och ägg i en stor skål.
- Tillsätt mjölblandningen och blanda väl.
- Stjälp upp på ett mjölat bakbord.
- Forma 8 scones och grädda mitt i ugn 15 minuter.
- Servera med en god ost, marmelad och ett gott te.
Kommentarer
Skicka en kommentar